שבע שאלות על שבע הזירות

כלי שבע הזירות מסייע באיתור תחומי החוזק והחולשה של בית הספר, לזהות פערים בין המצוי לרצוי, לקבל החלטות מבוססות נתונים ולהקצות משאבים בצורה מושכלת.
תהליך השינוי בבתי ספר בליווי מלא וחלקי אינו מתחיל מיד בכל הזירות וחשוב להתמקד כדי להצליח לייצר תנועה ולהראות תוצאות. עם זאת, יש לבנות תוכנית ארוכת טווח כך שתפקוד בית הספר ישתנה בכלל הזירות. עבודה מושכלת ומשולבת שכזו מהווה את המפתח להצלחת הטמעת ומימוש המודל ההוליסטי בבית הספר.

משך הסדנה: 75 דקות
מטרות הסדנה:
הלומדים יחשבו כיצד לייצר תנאים למענה אותנטי ונאמן למציאות על שאלון כלי שבע הזירות.
הלומדים יציעו דרכים לעבודה יעילה ואפקטיבית עם הנתונים המתקבלים בכלי.


מהלך הסדנה:

פתיחה – התבוננות על הזירות (10 דקות)
הלומדים ימנו יתרונות וחסרונות של מיפוי עצמי תוך התייחסות לכלי שבע הזירות (יתרונות לדוגמה של הכלי – דיסקרטי, מתאים לעבודה עצמית, מאפשר התקדמות והשוואה).
המשתתפים יתבוננו בזירות הכלי ובמרכיביהן וכל משתתף יסמן את הזירה שהכי מעניינת אותו.
מספר משתתפים יספרו באיזו זירה בחרו ומדוע.
שבע שאלות על שבע הזירות – מתכוננים למילוי השאלון (25 דקות)
המשתתפים יענו על שאלות שונות המתייחסות לתכנון השימוש בכלי שבע הזירות כך שהנתונים שיעלו ממנו יהיו אותנטיים ויתנו תמונה כנה ואמיתית של בית הספר:
המענה על השאלות המופיעות במצגת ייערך בשבעה סבבים – בכל סבב תוצג שאלה אחת ויינתנו 3 דקות לדיון פתוח על הסוגיה.
מדברים על ניתוח הנתונים (20 דקות)
המשתתפים יתחלקו לקבוצות.
כל קבוצה תתבונן בנתונים של בית ספר שהתקבלו בכלי וידונו בעזרת שאלות מנחות: עם מי כדאי לנתח את הנתונים? מהן נקודות החוזק והחולשה של בית הספר? באילו זירות חשוב להעמיק ומדוע? איך להתייחס לזירה שבית הספר "בינוני" בה?
ומה אחרי? (20 דקות)
נמשיך את הדיון בקבוצות: למי חשוב להראות את הנתונים? כיצד ישפיעו הנתונים על תוכנית העבודה של בית הספר לשנה הבאה? כיצד ליצור אצל המנהל/ת ואצל הצוות גמישות לשינויים בדרכי הפעולה בהתאם לנתונים? איזה שימוש ניתן לעשות בכלי בוועדה המלווה? מה אפשר ללמוד מהשוואה בין נתונים שמתקבלים בנקודות עצירה שונות? עד כמה חשוב להשוות את הנתונים של בית הספר לנתונים של בתי ספר אחרים?
עזרים:
